یادداشتی از شهروز پروایی مریان

پیرامون اولین همایش زبان مادری تالشان

در واپسین روزهای سال به همت جوانان فعال در عرصه فرهنگی و اجتماعی و در تلاطم های اقتصادی و بالا و پایین رفتن لحظه ای دلار و در هزارتوی استرس مادران از بابت مسمومیتهای سریالی یک اتفاق مبارک نشان داد که علی رغم همه این مشکلات می توان به آینده امیدوار بود.

بی شک برگزاری اولین همایش زبان مادری تالشان و گردهم آوردن فرهیختگان و اندیشمندان و فعالین فرهنگی واجتماعی کاری است بسیار بزرگ و دشوار که جز دل عاشق و ذهن شیدا هیچ نیرویی توان انجام آن را نمی تواند داشته باشد.

تالشان نیوز : در سال پرفراز و نشیب هزاروچهارصدویک خورشیدی که سرزمین ایران حال و هوای دیگری را تجربه می کند حال و هوای تالشان بسرعت در حال حرکت به سمت خودشناسی و پوست اندازی می باشد.

بعد از همایش بزرگ و قابل توجه خیرین تالش جهت ایجاد مرکز شیمی درمانی وغربالگری که به همت خیرین تالش برگزار شد تا مرهمی بر زخمهای تن و جسم بیماران باشد،این بار جوانان تالشی دست به یک حرکت تاریخی زدند که نشان دهد روح و روان آدمی نیز به اندازه جسم او نیازمند تیمارداری است.

در واپسین روزهای سال به همت جوانان فعال در عرصه فرهنگی و اجتماعی و در تلاطم های اقتصادی و بالا و پایین رفتن لحظه ای دلار و در هزارتوی استرس مادران از بابت مسمومیتهای سریالی یک اتفاق مبارک نشان داد که علی رغم همه این مشکلات می توان به آینده امیدوار بود..

می توان دورهم جمع شد از تاریخ و تمدن و فرهنگ و ادبیات سخن راند.

می توان تمام دغدغه ها را به کناری وانهاد و بازجستن روزگار وصل خویش حرف زد تا نشان داد هنوز زود است بگوییم هر کسی کو دور ماند از اصل خویش…..

بی شک برگزاری اولین همایش زبان مادری تالشان و گردهم آوردن فرهیختگان و اندیشمندان و فعالین فرهنگی واجتماعی کاری است بسیار بزرگ و دشوار که جز دل عاشق و ذهن شیدا هیچ نیرویی توان انجام آن را نمی تواند داشته باشد.

اهمیت این همایش آنگاه روشن تر می شود که طبق اعلام یونسکو زبان تالشی جزو زبانهای در معرض خطر انقراض است و اگر مردم و فعالین تالش دست روی دست بگذارند و چشم به دولت داشته باشند که کاری برایشان انجام دهد نتیجه ای جز بر عبث پایبدن نخواهد داشت .

ناگفته پیداست این همایش نوید بخش آینده ای امیدوار کننده برای حفظ و بقای زبان تالشی را منعکس کرد همچنان که دکترمحرم رضایتی کیشه خاله اشاره کردند:(( زبانهایی از جمله زبان تالشی نه تنها شعبه ای از زبان فارسی نیستند بلکه هم عرض آن و در طول تاریخ دوشادوش زبان فارسی در این سرزمین به ایفای نقش تاریخی پرداخته است )).

بی شک برگزار کنندگان چنین همایشی شایسته قدرشناسی و سپاسگزاری اند اما باید بدانند که این تازه شروع ماجراست و بایستی با افق دید بالاتر به تالشان کل جهان که در کشورهای همجوار از جمله روسیه و آذربایجان وسایر کشورهای مشترک المنافع سکونت دارند با یک نگاه جامع نگریسته و در همایشهای آتی از وجود آنان نیز بهره مند گردند .