فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان:

طبق حکم قضایی ۳۰ خانه غیرمجاز در ییلاقات کرمون اسالم تخریب خواهد شد / داشتن پروانه چرای دام به معنای اقامتگاه دائم نیست

به گزارش تالشان نیوز : فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در گفتگو اختصاصی با خبرنگار صدا وسیما گفت: ۱۱ خانه روستایی در ییلاق کرمون تالش تخریب شده است که بر اساس حکم قطعی قضایی کامل قانونی است.

سرهنگ محمد قربانی لرد با بیان اینکه دامداران منطقه کرمون تالش و یا ییلاقات هر استان تنها مجوز ساخت پناهگاه چوبی دارند که درفصل سرد سال استفاده کنندافزود: افراد این منطقه اقدام به ساخت خانه‌های بتنی کردند که باعث از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه شده و این اقدام غیرقانونی است.

وی تصریح کرد: طبق حکم قضایی ۳۰ خانه در این منطقه که غیرقانونی ساخت و ساز کردند باید تخریب شوند، اما در حال حاضر ۱۱ خانه تخریب شده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به اعتراض مردم منطقه و متوقف شدن عملیات تخریب خانه‌ها اشاره کرد و گفت: ساکنانی که ادعای مالکیت دارند، در واقع تنها پروانه بهره برداری و چرای دام دارند و این پروانه هیچ سندی مبنی بر احداث اقامتگاه دائم نیست.

سرهنگ محمد قربانی لرد همچنین افزود: در این منطقه ییلاقی برخی وراث که تنها دارای یک پروانه بهره برداری بوده اقدام به ساخت چندین خانه در مراتع انجام داده اند که کامل غیرقانونی است.

گفتنی است به دنبال تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجازدرمنطقه ییلاق کرمون تالش مردم منطقه اعتراض‌های داشتند بطوریکه این اعتراض‌ها در برخی از پایگاه‌های خبری و فضای مجازی منتشر شده است.

ییلاق کرمون تالش یکی از مراتع بکر و مناظر بی نظیر ودیدنی منطقه اسالم این شهرستان است که مورد تصرف و تخریب و ساخت و ساز افراد منطقه قرار گرفته، به نحوی که از زیبایی و مرتع درجه یک بودن مورد تنازل قرار گرفته و افزایش ساخت و ساز افراد غیر بومی و خوش نشین نیز مزید بر علت شده است؛

و این در حالی است که این منطقه باید فاقد اعیانی و تصرفات اشخاص باشد و فقط محل تعلیف احشام و دام دامداران است؛ و این منطقه اطراق موقت دامداران است و برای اشخاص ایجاد مالکیت نمی‌کند.

طبق قانون دامداران تا وقتی که به دامداری در آن منطقه مشغول هستند می‌تواند از آن مرتع به عنوان دامدار سکونت موقت ۱۲۰ روزه داشته باشبد و به محض کناره گیری از این حرفه و شغل دامداری خود به خود و طبق نظر قانونی و شرعی همه آثار احیا گونه فرد از بین خواهد رفت و جز مراتع محسوب خواهد شد و ادعای مالکیت افراد به هیچ وجه قابل پیگیری نخواهد بود، چون مراتع جز انفال و اموال عمومی محسوب و قابلیت تملک خصوصی ندارند.