شمالی‌ها با صرفه جویی کسری سوآپ گاز از ترکمنستان را جبران کردند

مدیر منطقه ۹ عملیات انتقال گاز کشور با اظهار این که توقف سوآپ روانه حدود پنج میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان به شمال شرق کشور ،پایداری گاز استان های شمالی را تحت تاثیر منفی قرار داده است، گفت: همکاری و مدیریت مردم در مصرف گاز سبب شد تا سه میلیون متر مکعب کسری گاز جبران شود.

به گزارش تالشان نیوز ، محی الدین مفخمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ذکر این نکته که همچنان برای پایداری اطمینان بخش جریان گاز استان های شمالی نیاز به جبران کسری ۲ میلیون متر مکعبی است، افزود : از آن جایی که همه خطوط لوله گاز منطقه شمال به شبکه شمال شرق کشور متصل است، تزریق روزانه حدود پنج میلیون متر مکعب سوآپ گازی ترکمنستان در شمال شرق کشور، خط ۳۰ اینچ منطقه شمال را به درستی تقویت می کرده است.

وی با بیان این که قطع سوآپ گازی از سوی ترکمنستان پایداری جریان گاز را برای استان های گلستان و مازندران به مخاطره انداخته است، توضیح داد: خوشبختانه با همکاری مردم در مصرف بهینه و مشارکت صاحبان واحد های صنعتی و تولیدی در استفاده از سوخت دوم سبب شد تا گاز خانگی استان های شمالی تا این لحظه قطع نشود.

مدیر منطقه ۹ عملیلت گاز کشور گفت: از آن جایی که استان مازندران به خصوص شهرهای آمل ، بابل و قائمشهر در انتهای شبکه های گازرسانی منطقه شمال قرار دارند ، مشکلات کمبود و افت فشار گاز از دغدغه های جدی است که خوشبختانه صرفه جویی و مدیریت مصرف سبب شد تا افت فشار و قطعی گاز در این مناطق رخ ندهد.

مفخمی با بیان این نکته که زیر ساخت های انتقال گاز به استان های شمالی فراهم است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد ، گفت: براساس برنامه ریزی ، خط انتقال ۴۲ اینچ دامغان – کیاسر – ساری با سرمایه گذاری هنگفت در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ به بهره برداری رسید ، اما اکنون به لیل کمبود حجم ورود گاز به لوله های منتهی به استان های شمالی با افت احتمالی فشار گاز مواجه هستیم.

وی گفت: طبق اعلام رسمی مسوولان وزارت نفت میزان تولید گاز با مصرف همخوانی ندارد، به همین دلیل ضرورت مصرف بهینه و مدیریت مصرف مورد تاکید است، چراکه همه واحد های صنعتی ، تولیدی و مشترکان خانگی و مهمتر این که حتی واحد های نظیر نیروگاه ها که تامین کننده انرژی برق هستند ،از انرژی گاز استفاده می کنند.

طبق اعلام رسمی شرکت گاز مازندران با مدیریت مصرف گاز در مساجد ، واحد های تولیدی و صنعتی، مرغداری ها ، رستوران ها ، پاساژ های بزرگ ، گلخانه ها ، استخرهای عمومی و تعطیلی سی ان جی ،مقدار مصرف روزانه از ۴۰ میلیون متر مکعب به ۳۵ مییلون متر مکعب طی روز گذشته کاهش یافته است.

مازندران با یک میلیون و ۴۷۷هزار مشترک خانگی از استان های پرمصرف انرژی گاز در منازل کشور محسوب می شود،جریان مصرف گاز این خطه شمالی همواره با فراگیری برف و باران و سرمای زیر صفر درجه در مناطق مختلف کشور تحت شعاع قرار می گیرد، چراکه لوله گاز مازندران بیشترین فاصله را از منابع گازی کشور دارد .

هواشناسی شرایط جوی مازندران را براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیـش یابـی هواشناسـی امروز دوشنبه را صاف تا نیمه ابری با یخبندان صبحگاهی و روز سه شنبه را نیز صاف تا نیمه ابری گاهی با افزایش ابر و در مناطق غربی استان با احتمال بارش پراکنده و وزش باد پیش بینی کرده است.

شرایط جوی مازندران در روز چهارشنبه صاف تا نیمه ابری و در روز پنجشنبه نیز صاف تا نیمه ابری و از شب با افزایش ابر و در غرب استان با احتمال بارش پراکنده و وزش باد پیش بینی شده است.

طبق پیش بینی هواشناسی شرایط جوی مازندران از روز جمعه تا شنبه آینده نیمه ابری تا ابری همراه با کاهش نسبی دما، بارش پراکنده و وزش باد و در ارتفاعات مه آلود با بارش پراکنده باران و برف همراه خواهد بود.

منطقه ۹ عملیات انتقال گاز در حوزه استان های گیلان، مازندران و گلستان تحت ساختار سازمانی شرکت انتقال گاز ایران از سال ۱۳۸۶ شروع به فعالیت کرد، این منطقه بخشی از گاز مصرفی استان اردبیل در منطقه ۸ عملیات انتقال گاز را از طریق خط اول سراسری و تاسیسات تقویت فشار گاز چلوند تحویل و علاوه بر آن، گاز مصرفی مورد نیاز های استان های شمالی را نیز از طریق خط سراسری اول و خط سوم سراسری و همچنین خط ۴۲ اینچ دامغان -کیاسر تامین می کند.

منطقه ۹ عملیات انتقال گاز، دارای چهار مرکز بهره برداری خط لوله در گرگان، ساری، نور و رشت و پنج ایستگاه تقویت فشار در قلعه جیق، نکا، نور، رامسر و رشت است./ایرنا