مدیرکل منابع طبیعی گیلان عنوان کرد

بهره برداری از پایگاه اطفای حریق تالش، نیازمند ۳ میلیارد تومان

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با بیان اینکه پایگاه اطفاء حریق غرب گیلان مستقر در تالش دارای پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد است، یادآور شد: در صورت تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، پایگاه مذکور به بهره برداری خواهد رسید.

به گزارش تالشان نیوز سرخوش کرم زاده در گفت وگویی آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی را یکی از مخاطراتی دانست که باعث تخریب جنگل ها و مراتع و بیشه زارها و تالاب ها می شود و اظهار کرد: با تغییرات اقلیمی، مخاطرات منابع طبیعی و محیط زیست در آینده رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه طی شش سال گذشته در استان گیلان ۱۱۲۶ فقره آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی اتفاق افتاده و سطحی حدود ۲۵ هزار و ۷۷۷ هکتار دچار حریق شده است، افزود: میانگین آتش سوزی های گذشته در سال حدود ۴۰۰ هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به فراوانی رخداد آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی استان، عنوان کرد: طی مدت مذکور، شهرستان های رودبار با ۲۳۶ فقره، سیاهکل با ۱۵۱ فقره، رشت با ۱۱۷ فقره، آستارا با ۱۱۲ فقره، تالش با ۹۶ فقره و لاهیجان با ۸۳ فقره دارای بیشترین حریق بودند.

کرم زاده با اشاره به تصویب طرح پیشگیری و اطفاء حریق استان در سال گذشته، عنوان کرد: این طرح نقشه راه نحوه مدیریت بحران حریق در عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست بوده و برنامه های اجرایی آن تحت اقدام قرار دارد.

وی از گروه بندی نیروهای یگان حفاظت و پرسنل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به تعداد ۵۵۰ نفر در ۱۱۰ گروه پنج نفره جهت حضور در عملیات اطفاء حریق حسب نیاز خبر داد و بیان کرد: گروه بندی همیاران طبیعت در ۹۵ گروه پنج نفره نیز با هدف مشارکت مردم در مدیریت حریق عرصه های منابع طبیعی انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با تاکید بر لزوم گروه بندی جوامع محلی برای هر روستای متصل به جنگل، تاکید کرد: آموزش دهیاران سطح استان با مشارکت دادگستری و فرمانداران انجام شده است. همچنین ۶۰۰۰ نفرساعت کارگاه های مدیریت حریق برای جوامع محلی را  در سال گذشته برگزار کردیم و در سال ۱۴۰۲ نیز تقریبا انجام شده و مستمرا در حال انجام است.

کرم زاده، با اشاره به خرید تجهیزات انفرادی و گروهی اطفاء حریق با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال شامل دمنده، آب پاش های موتوری شارژی و دستی، موتورپمپ و سایر ملزومات، عنوان کرد: تعمیر صد درصدی خودروهای اطفاء حریق سطح استان(۶ دستگاه کامیون و پنج دستگاه وانت) و تکمیل تجهیزات خودروهای آتش نشانی شامل ۹۰ حلقه شیلنگ مخصوص آتش نشانی و سرنازل های حرفه ای نیز در دستور کار بوده است.

وی با بیان اینکه سطح اراضی ملی استان را به ۳۲۲ بلوک حفاظتی تقسیم کردیم، از شناسایی ۲۱۱ بلوک بحرانی با ۲۵۰ نقطه بحرانی براساس سوابق حریق های گذشته و پهنه بندی حریق خبر داد و خاطرنشان کرد: نصب جی.پی.اس بر روی خودروهای موجود یگان حفاظت به تعداد ۶۵ خودرو در سطح استان و استقرار سیستم مانیتورینگ نظارت بر خودروها، شناسایی محل های آبگیری بالگرد در بین آب بندان های شهرستان ها، برگزاری مانورهای اطفاء حریق استانی و شهرستانی و… از دیگر اقدامات است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به کاهش ۶۳ درصدی تعداد و ۷۲ درصدی مساحت حریق در پنج ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تصریح کرد: به دنبال توسعه و تجهیز یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستان ها از نظر تجهیزات هستیم. در این راستا جهت تامین تجهیزات اولویت دار برای برنامه هفتم، اعتبار ۱۴۷۰ میلیارد ریالی را پیش بینی کردیم.

وی همچنین خواستار تجهیز دهیاری ها و بخشداری ها به تجهیزات اطفاء حریق جنگل ها شد و تاکید کرد: استقرار دوربین در مناطق مرتفع جنگلی استان با هدف مانیتورینگ حریق و حفاظت سطح استان در دستور کار قرار دارد.

کرم زاده، با بیان اینکه پایگاه اطفاء حریق غرب گیلان مستقر در تالش دارای پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد است، یادآور شد: در صورت تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، پایگاه مذکور به بهره برداری خواهد رسید.

وی یکی از مشکلات این حوزه را در شناسایی عاملین ایجاد حریق به دلیل عدم دستیابی به مستندات مستدل علیه مظنونین دانست و اضافه کرد: به منظور شناسایی و پیگرد قانونی عاملین ایجاد حریق نیاز است تا دستگاه های قضایی و امنیتی و انتظامی در هر فقره آتش سوزی ورود جدی به موضوع کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با تاکید بر لزوم تامین اعتبار به منظور پاکسازی نوارهای آتش بُر سنواتی، اضافه کرد: براساس سیاست های طرح توقف بهره برداری جنگل های شمال، امکان برداشت درختان ریشه کن و باد افتاده و شکسته در عرصه های جنگلی وجود ندارد و لذا این درختان باعث ماندگاری حریق می شوند. در این راستا صدور مجوز برداشت کلیه درختان ریشه کن و باد افتاده و… به منظور حذف یا کاهش مواد سوختنی جنگل با استفاده از ظرفیت قانونی تعریف شده در قانون مدیریت بحران کشور ضرورت دارد.

وی با اشاره به بالا بودن آمار حریق در مناطق گردشگرپذیر، گفت: نیازمند تهیه و تصویب قانون اختصاصی حریق برای عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست در زمینه مدیریت پایدار هستیم