گیلان با ۸ تیم در لیگ‌های فوتبال کشور

فوتبال گیلان در فصل جدید لیگ‌های کشور با هشت نماینده حاضر خواهد بود؛ ملوان در لیگ برتر، داماش، سپیدرود و چوکا در لیگ دسته دوم و چهار تیم دیگر در لیگ دسته سوم به میدان می‌روند.

به گزارش تالشان نیوز، رقابت‌های لیگ برتر کشور امسال بر خلاف چند فصل گذشته با حضور ۱۸ تیم از روز ۲۳ مرداد ماه آغاز خواهد شد(در چند سال گذشته این مسابقات با ۱۶ تیم برگزار می‌شد) و ملوان بندرانزلی همانند چند فصل گذشته تنها نماینده استان گیلان در مهمترین لیگ کشور خواهد بود.

ملوانان که برترین نماینده استان گیلان در ادوار مختلف لیگ‌ برتر محسوب می‌شوند، همواره در این لیگ حضور داشته و امسال نیز با هدایت مازیار زارع به مصاف رقبای سرسخت خود خواهند رفت که در نخستین گام نیز این تیم باید روز ۲۴ مرداد ماه در یک بازی خارج از خانه به مصاف صنعت نفت آبادان برود.

تیم فوتبال ملوان بندرانزلی در فصل گذشته رقابت‌های لیگ برتر که با برگزاری ۲۲ هفته نیمه تمام ماند، رتبه دهم جدول رده بندی را تصاحب کرد اما طرفداران این تیم امیدوارند که ملوانان در رقابت‌های فصل جاری همانند چند فصل گذشته رتبه تک رقمی را کسب کند.

این نماینده استان گیلان در رقابت‌های فصل گذشته با انجام ۲۲ بازی و با ۲۹ امتیاز در مکان دهم جدول رده‌بندی رقابت‌های لیگ برتر قرار گرفت که حاصل تلاش آنان، هفت پیروزی و هشت مساوی بود و همچنین هفت شکست را متحمل شدند که در جریان برگزاری این بازی‌ها، ۱۳ گل به ثمر رساندند و ۲۱ گل نیز دریافت کردند.

البته در جریان این مسابقات و در اکثر هفته‌ها، تیم فوتبال ملوان در جدول رده‌بندی رتبه تک رقمی داشت و قوهای سپید انزلی به خصوص در مقابل تیم‌های بزرگ بازی‌های قابل قبولی را ارایه داد و مقابل تیم‌های استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتورسازی شکست نداشت و حتی در بازی دور برگشت برابر پرسپولیس به پیروز رسید.

گیلان بدون نماینده در جام آزادگان

اما فوتبال استان گیلان در رقابت‌های فصل جاری لیگ دسته یک کشور نماینده‌ای نخواهد داشت چون تیم فوتبال داماش تنها نماینده این استان در این لیگ، فصل گذشته از این مسابقات سقوط کرد و به دلیل عدم صعود نمایندگان این استان که در لیگ دسته دوم حضور داشتند، گیلان در فصل جاری نماینده‌ای در جام آزادگان نخواهد داشت.

با وجود اینکه در رقابت‌های لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور ۱۸ تیم حضور خواهند یافت و به صورت دوره‌ای و رفت و برگشت با هم رقابت می‌کنند، در فصل جاری، فوتبال‌دوستان گیلانی علاقه‌ای به دنبال کردن این لیگ نخواهند داشت چون داماش تنها نماینده این استان از این مسابقات سقوط کرد.

داماش گیلان در جریان مسابقات فصل گذشته لیگ دسته یک کشور، ۱۶ امتیاز کسب کرد و در انتهای جدول رده‌بندی ۱۸ تیمی قرار گرفت و این در حالی است که چهار هفته مانده به پایان این رقابت‌ها، سقوط داماش از این لیگ مسجل شده بود.

داماشی‌ها در جریان رقابت‌های لیگ دسته یک کشور از مجموع ۳۴ بازی، ۲ پیروزی و ۱۶ تساوی کسب کردند و همچنین متحمل ۱۹ شکست شدند که در جریان این دیدارها، ۱۶ گل به ثمر رساندند و ۵۶ گل نیز دریافت کردند تا بدترین خط دفاعی لیگ نیز به نام داماش ثبت شود.

این نماینده گیلان به دلیل مشکلات مالکیتی و مدیریتی نتوانست نتایج مناسبی را کسب کند و این در حالی است که مدتی پیش نیز، امتیاز این باشگاه به خریدار جدید واگذار شد اما این واگذاری هم مانع از سقوط داماش نشد.

حضور سه تیم گیلانی در لیگ دسته ۲ کشور

اما در رقابت‌های فصل جاری لیگ دسته ۲ کشور، تیم‌های داماش، سپیدرود رشت و چوکا تالش سه نماینده استان گیلان خواهند بود که اگر ۲ تیم رشتی داماش و سپیدرود در یک گروه قرار گیرند، فوتبال دوستان گیلانی می‌توانند در لیگ دسته ۲، شاهد شهرآورد و جدال حساس این ۲ تیم باشند.

در رقابت‌های فصل گذشته لیگ دسته دوم کشور، تیم‌های سپیدرود رشت، چوکا تالش و شهرداری آستارا سه نماینده گیلان بودند که سپیدرود و چوکا تالش سهمیه خود را حفظ کردند اما تیم شهرداری آستارا از این لیگ سقوط کرد.

همچنین در جریان رقابت‌های این لیگ، ۲ تیم نفت مسجدسلیمان و فولاد نوین اهواز به لیگ دسته اول صعود کردند و برنده بازی ۲ تیم شاهین بندرعامری و شهرداری بندرماهشهر نیز به لیگ دسته یک صعود خواهد کرد و بازنده این دیدار باید دوباره در لیگ دسته ۲ حضور یابد.

از سوی دیگر سه تیم شهرداری نوشهر، نود ارومیه و داماش گیلان هم با قرار گرفتن در رتبه‌های شانزدهم تا هجدهم لیگ دسته اول، باید امسال در لیگ دسته ۲ کشور حاضر شوند، ضمن اینکه ۶ تیم‌ شهرداری آستارا، کیا تهران، امید تهران، اسپاد تهران، فردوسی ثامن مشهد و پاس همدان از لیگ دسته ۲ به لیگ سه سقوط کردند و ۶ تیم دریا آرین بابل، پرواز سیمرغ، کشاورز رباط کریم، فجر قزوین، نفت اهواز و نفت و گاز غرب با صعود از لیگ دسته سوم، فصل آینده در لیگ دسته دوم حاضر خواهند بود.

تیم های سپیدرود رشت، پادیاب خلخال، شاهین تهران، رخش خودرو تبریز، شهید قندی یزد، استقلال ب سیستان، ملوان بوشهر، فولاد هرمزگان و برق شیراز از گروه الف و تیم های شهرداری بندر عباس، ایرانجوان بوشهر، ستارگان سرخ آسیا تهران، چوکا تالش، آسمان گلستان، سپاهان ب اصفهان، شهر آرکان البرز، ستارگان آبی پوش زیدون (دنایاسوج) و شایان دیزل فارس از گروه ب با حفظ سهمیه خود فصل آینده همچنان در لیگ دسته دوم به رقابت خواهند پرداخت.

در رقابت‌های لیگ دسته ۲ باشگاه‌های کشور ۲۸ تیم در ۲ گروه ۱۴ تیمی با هم رقابت می‌کنند که استان‌های گیلان، تهران و مازندران با داشتن سه نماینده بیشترین سهمیه را خواهند داشت و سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان دارای ۲ نماینده در این لیگ هستند.

چهار نماینده گیلان در لیگ دسته سوم کشور

فوتبال گیلان در رقابت‌های لیگ دسته سوم هم چهار نماینده خواهد داشت که تیمهای شهرداری استارا ، پاس رشت، سینا کلاچای و شهرداری ماسال چهار نماینده این استان در این لیگ خواهند بود که تیم شهرداری آستارا از لیگ دسته دوم سقوط کرد و امسال باید در این لیگ حضور یابد.

ضمن اینکه تیم‌های فوتبال پاس رشت و شهرداری ماسال توانستند از لیگ منطقه‌ای کشور به لیگ دسته سه صعود کنند تا به همراه تیم سینا کلاچای، دیگر نماینده استان گیلان به همراه شهرداری آستارا رقابت خود را در فصل جاری در لیگ دسته سوم دنبال کنند.