پدافند غیرعامل در رشت وارد فاز عملیاتی می‌شود

فرماندار رشت با تأکید بر ضرورت آمادگی عملی دستگاه‌های اجرایی در حوزه پدافند غیرعامل گفت: برنامه‌ریزی برای تداوم خدمات زیربنایی و مدیریت شرایط بحرانی باید به‌صورت عملیاتی در دستور کار همه نهادها قرار گیرد.

به گزارش تالشان نیوز، سیداسماعیل میرغضنفری امروز چهارشنبه، ۳۱ تیر در جلسه پدافند غیرعامل شهرستان که با حضور حیدری، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان و اعضای شورای پدافند غیرعامل شهرستان برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تقویت آمادگی دستگاه‌های اجرایی اظهار کرد: پدافند غیرعامل زمانی اثربخش خواهد بود که از مرحله تدوین دستورالعمل‌ها و برگزاری جلسات عبور کرده و به اقدامات عملی و میدانی منجر شود.

وی با اشاره به برخی مشکلات ایجادشده در جریان حوادث سال‌های اخیر افزود: وقوع اختلال در تامین آب، برق و ارتباطات حتی در شرایط عادی نشان می‌دهد که در برخی حوزه‌ها هنوز به سطح مطلوب آمادگی نرسیده‌ایم و لازم است دستگاه‌های مسئول برنامه‌های عملیاتی خود را بازنگری و بروزرسانی کنند.

میرغضنفری با بیان اینکه تامین برق، آب، ارتباطات و سایر خدمات زیربنایی از ضروری‌ترین نیازهای مردم در شرایط بحرانی است، تصریح کرد: همه دستگاه‌ها باید برای استمرار خدمات در شرایط اضطراری برنامه مشخص داشته باشند و ظرفیت‌های موجود را برای مواجهه با بحران‌های احتمالی شناسایی و تقویت کنند.

وی با اشاره به احتمال جابه‌جایی جمعیت در شرایط بحرانی خاطرنشان کرد: در صورت بروز شرایط خاص، استان‌های شمالی از جمله گیلان ممکن است مقصد بخشی از هموطنان باشند؛ از این رو لازم است دستگاه‌های خدمات‌رسان، شهرداری‌ها، مساجد، اداره اوقاف و سایر نهادهای مرتبط، ظرفیت‌های اسکان و پشتیبانی خود را از هم‌اکنون پیش‌بینی و آماده کنند.

فرماندار رشت با تاکید بر اینکه تهدیدها صرفا محدود به جنگ نظامی نیست، اظهار کرد: امروز تهدیدهای سایبری، حملات به زیرساخت‌های حیاتی، اختلال در سامانه‌های ارتباطی، خدمات بانکی، تامین آب، امنیت غذایی و حتی تهدیدهای زیستی، از مهم‌ترین مصادیق پدافند غیرعامل به شمار می‌روند و باید برای مقابله با آن‌ها آمادگی لازم وجود داشته باشد.

میرغضنفری با بیان اینکه بسیاری از خسارت‌های ناشی از بحران‌ها با برنامه‌ریزی قابل پیشگیری است، افزود: اگر برای شرایط اضطراری از قبل سناریو، آموزش و برنامه عملیاتی نداشته باشیم، آسیب‌های ناشی از ضعف مدیریت بحران می‌تواند از خود حادثه نیز گسترده‌تر باشد.

وی با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه مدیریت مصرف و استفاده بهینه از منابع گفت: پدافند غیرعامل تنها وظیفه یک دستگاه یا نهاد خاص نیست، بلکه نیازمند مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی و همراهی مردم است و باید این نگاه در تمامی بخش‌ها نهادینه شود.

فرماندار رشت با اشاره به توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی اظهار کرد: همان‌گونه که کشور در حوزه دفاعی به توان بازدارندگی قابل توجهی دست یافته است، لازم است در حوزه پدافند غیرعامل نیز با همان جدیت و برنامه‌ریزی، زیرساخت‌های کشور تقویت و آسیب‌پذیری‌ها کاهش یابد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه خدمت به مردم مهم‌ترین وظیفه مدیران است، بیانکرد: همه دستگاه‌های اجرایی باید با نگاهی مسئولانه، ارتقای آمادگی در حوزه پدافند غیرعامل را به‌عنوان یک اولویت دنبال کنند تا در شرایط بحرانی، ضمن حفظ آرامش جامعه، خدمات مورد نیاز مردم بدون وقفه تداوم یابد.