برداشت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن کیوی در آستارا پیش‌بینی شد

رئیس جهاد کشاورزی آستارا از برآورد برداشت حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن کیوی از باغ‌های این شهرستان در فصل پیش‌رو خبر داد و گفت: کیوی یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی منطقه است و تولید آن نقش مهمی در اقتصاد باغداران و فعالیت‌های تجاری آستارا دارد.

به گزارش تالشان نیوز، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان آستارا از برآورد برداشت حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن کیوی از باغ‌های این شهرستان در فصل برداشت خبر داد.

فرامرز بنی‌خدمت در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: کیوی مهم‌ترین محصول صادراتی منطقه محسوب می‌شود و ۴۵۰ هکتار از باغ‌های آستارا به کشت این محصول اختصاص دارد.

وی افزود: حدود ۹۵۰ بهره‌بردار در تولید کیوی فعالیت دارند و محصول تولیدی آستارا از کیفیت مطلوبی برخوردار است و بخشی از آن به بازارهای خارجی صادر می‌شود.

بنی‌خدمت با اشاره به متوسط عملکرد باغ‌های کیوی آستارا گفت: با توجه به عملکرد حدود ۳۰ تن در هکتار، میزان تولید امسال حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن برآورد می‌شود؛ البته رقم نهایی پس از آغاز برداشت و مشخص شدن عملکرد واقعی باغ‌ها قابل تعیین خواهد بود.

«هایوارد»؛ رقم غالب باغ‌های کیوی آستارا

رئیس جهاد کشاورزی آستارا درباره وضعیت باغ‌های کیوی اظهار کرد: نهال‌های کیوی معمولاً از سال سوم وارد مرحله بهره‌وری اقتصادی می‌شوند و بیشتر ارقام کشت‌شده در باغ‌های شهرستان از رقم «هایوارد» است.

وی درباره زمان برداشت محصول نیز گفت: برداشت کیوی زمانی آغاز می‌شود که میزان قند میوه یا «بریکس» به حد مناسب، حدود پنج تا ۶، برسد که در شرایط معمول از نیمه دوم مهرماه خواهد بود.

ظرفیت ۲۴ هزار و ۸۰۰ تنی سردخانه‌های آستارا

بنی‌خدمت با اشاره به زیرساخت‌های نگهداری محصولات کشاورزی بیان کرد: ۱۱ سردخانه در شهرستان آستارا فعال است که ظرفیت مجموع آنها به ۲۴ هزار و ۸۰۰ تن می‌رسد.

وی افزود: بخشی از ظرفیت این سردخانه‌ها برای نگهداری کیوی مورد استفاده قرار می‌گیرد و توسعه کشت این محصول می‌تواند به ایجاد اشتغال، افزایش درآمد باغداران و بهره‌وری بیشتر از اراضی کشاورزی کمک کند.

کیوی آستارا در مسیر بازارهای خارجی

رئیس جهاد کشاورزی آستارا با اشاره به اهمیت صادرات کیوی گفت: صادرات این محصول ارزآور آغاز شده و ادامه دارد و قیمت تمام‌شده کیوی صادراتی در مجموع برای کشاورزان مناسب است.

بنی‌خدمت افزود: کیوی تولیدی گیلان و کشور به حدود ۳۰ کشور جهان، به‌ویژه کشورهای منطقه اوراسیا، صادر می‌شود.

وی همچنین درباره کنترل محصولات کشاورزی در فرآیند صادرات اظهار کرد: واحد قرنطینه نباتی یا حفظ نباتات در محوطه گمرک آستارا فعال است و وظیفه کنترل محصولات کشاورزی صادراتی و وارداتی و جلوگیری از ورود و خروج آلودگی‌های احتمالی را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: گواهی بهداشت نباتی مورد نیاز صادرات محصولات کشاورزی نیز از طریق واحد حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان مستقر در مرز آستارا صادر می‌شود.

آستارا؛ خاستگاه نخستین باغ کیوی ایران

کیوی طی دهه‌های گذشته به یکی از محصولات مهم باغی و صادراتی آستارا تبدیل شده است. این محصول علاوه بر نقش آن در درآمد باغداران، به دلیل موقعیت مرزی شهرستان، بخشی از زنجیره صادرات محصولات کشاورزی منطقه را تشکیل می‌دهد.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، کیوی در سال ۱۳۴۷ توسط مهندس یونس ابراهیمی وارد ایران شد و پس از استقبال مردم غرب گیلان از این محصول، نخستین باغ کیوی کشور توسط بخش خصوصی در آستارا احداث شد.

اکنون پس از گذشت بیش از پنج دهه، کیوی در کنار فعالیت‌های مرتبط با سردخانه، بسته‌بندی، حمل‌ونقل و صادرات، بخشی از فعالیت اقتصادی شهرستان آستارا را شکل می‌دهد.

ظرفیت‌های تجاری آستارا

شهرستان بندری آستارا با حدود ۹۵ هزار نفر جمعیت در غربی‌ترین نقطه استان گیلان و در همسایگی استان اردبیل و جمهوری آذربایجان قرار دارد.