مرز آستارا در مسیر تسهیل تجارت ایران و آذربایجان

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با تأکید بر نقش استان‌های مرزی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور گفت: تعاملات گمرکی و مرزی گیلان و جمهوری آذربایجان با هدف افزایش مبادلات تجاری، تسهیل صادرات و تسریع ترانزیت ادامه خواهد یافت.

به گزارش تالشان نیوز، مجتبی دمیرچی‌لو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان، با اشاره به جایگاه مرز آستارا در مبادلات اقتصادی منطقه اظهار کرد: این مرز یکی از مبادی فعال صادراتی ایران به شمار می‌رود و در برخی فصل‌ها، به‌ویژه پاییز و همزمان با افزایش صادرات محصولات کشاورزی، با افزایش حجم تردد و ازدحام در مبادی خروجی مواجه می‌شود.

وی افزود: برای مدیریت این شرایط، تعاملات مناسبی میان مسئولان مرزی ایران و جمهوری آذربایجان شکل گرفته و همکاری‌های دو کشور در این زمینه ادامه دارد.

استفاده از ظرفیت پل جدید و افزایش ساعات کاری

دمیرچی‌لو با اشاره به نشست اخیر رؤسای کل گمرکات ایران و حضور مدیران گمرکات مرزی گفت: در این نشست توافقات مناسبی برای تسریع و تسهیل صادرات و ترانزیت انجام شد.

وی استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در مبادی مرزی را ضروری دانست و افزود: بهره‌گیری از ظرفیت پل جدید مرزی آستارا و افزایش ساعات کاری از جمله اقداماتی است که می‌تواند به مدیریت بهتر حجم مبادلات کمک کند.

تبادل الکترونیکی اسناد گمرکی

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان همچنین به توافق انجام‌شده برای مبادله الکترونیکی اسناد گمرکی اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق، اطلاعات مربوط به محموله پیش از ورود خودرو و کالا به گمرک مقابل ارسال می‌شود تا اقدامات مقدماتی از قبل انجام گیرد.

به گفته وی، اجرای این فرآیند می‌تواند زمان بررسی اسناد گمرکی و انتظار در مرز را کاهش داده و روند صدور کالا و ترانزیت را تسهیل کند.

استان‌های مرزی؛ ظرفیت توسعه روابط اقتصادی

دمیرچی‌لو نقش استان‌های مرزی ایران و جمهوری آذربایجان را در توسعه روابط دوجانبه مهم دانست و اظهار کرد: هدف این است که از ظرفیت مناطق مرزی برای گسترش مبادلات اقتصادی دو کشور بیشترین استفاده صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: طی ماه‌های اخیر، هیأت‌هایی از استان‌های مرزی دو کشور به ایران و جمهوری آذربایجان سفر کرده‌اند و در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه اقتصادی، تعاملاتی میان دو طرف شکل گرفته است.

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان افزود: این تعاملات در آینده نیز ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود در افزایش مبادلات تجاری، تسریع ترانزیت و بهبود حمل‌ونقل میان دو کشور اثرگذار باشد.