بخشدار جوکندان :

مردم پیشگام در حفاظت از جنگل‌های هیرکانی و محیط زیست

دکتر حسن عاطفی در کارگاه آموزشی با محوریت موضوعات زیست محیطی با بیان اینکه نقش حفاظت صرفاً متوجه دولت ها نیست و سمن‌های محلی و مردم منطقه نقش محوری در این زمینه دارند گفت: «باید سمن‌ها و مردم پیش‌گام باشند؛ دولت ها تسهیل‌گر هستند. اگر مردم به این نتیجه نرسند که حفاظت از جنگل، آینده آن‌هاست، موفق نخواهیم شد

به گزارش تالشان نیوز : پنجمین کارگاه آموزشی با موضوع محوری «دفاع از ثروت خدادادی هیرکانی تالش در برابر غفلت»، با مشارکت فعال سازمان‌های مردم‌نهاد در روستای پی‌سرا (بخش جوکندان) برگزار گردید.

هدف اصلی این گردهمایی، تبدیل آگاهی عمومی به اقدام عملی برای حفظ اکوسیستم منحصربه‌فرد منطقه و معرفی مدل‌های درآمدزایی پایدار از طریق طبیعت‌گردی بود.

بخشدار جوکندان با تاکید بر پیوند ناگسستنی مردم تالش و بخش جوکنذان با محیط زیست بیان کرد: «بقای ما به بقای جنگل و دریا وابسته است و زندگی مردم تالش در همه ابعاد با منابع طبیعی و محیط زیست گره خورده است اگر این ثروت پاسداری نشود و نابود گردد، حیات ما نیز از جنبه‌های اقتصادی به خطر خواهد افتاد.»

دکتر حسن عاطفی با بیان اینکه نقش حفاظت صرفاً متوجه دولت ها نیست و سمن‌های محلی و مردم منطقه نقش محوری در این زمینه دارند گفت: «باید سمن‌ها و مردم پیش‌گام باشند؛ دولت ها تسهیل‌گر هستند. اگر مردم به این نتیجه نرسند که حفاظت از جنگل، آینده آن‌هاست، موفق نخواهیم شد.»

عاطفی اعلام کرد که دولت از طرح‌های خوداشتغالی متمرکز بر بوم‌گردی (اکوتوریسم) حمایت‌های ویژه‌ای خواهد کرد تا منافع مستقیم مالی به افرادی برسد که در حفظ جنگل نقش دارند.

این کارگاه شاهد نمایش آیین‌های بومی توسط سمن گردشگری ۲۰۲۰ تالش، ارائه مدل‌های درآمدزایی از طریق خدمات اکوسیستمی توسط اساتید دانشگاهی و برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع جنگل برای بیش از ۳۰ دانش‌آموز بود. همچنین، آموزش عملی در خصوص مهار آتش‌سوزی‌های کوچک و امداد و نجات در جنگل ارائه شد. در حاشیه این رویداد، بازارچه‌ای محلی برای عرضه محصولات بومی و صنایع دستی برگزار گردید و در پایان کارگاه، از محیط‌بانان منطقه تجلیل و قدردانی به عمل آمد.