آستانه‌اشرفیه پایلوت مدیریت پسماند روستایی گیلان می‌شود

فرماندار آستانه‌اشرفیه از اجرای طرح مدیریت پسماند روستایی با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی، بومی و بخش خصوصی خبر داد و گفت: این شهرستان می‌تواند به‌عنوان پایلوت، الگویی برای اجرای این طرح در دیگر مناطق گیلان باشد.

به گزارش تالشان نیوز، فرماندار آستانه‌اشرفیه از اجرای طرح مدیریت پسماند روستایی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، بومی و بخش خصوصی خبر داد و گفت: این طرح برای نخستین‌بار در استان گیلان در این شهرستان اجرا می‌شود.

رحمت حیدری‌نژاد عصر پنجشنبه در کارگروه پسماند آستانه‌اشرفیه اظهار کرد: شهرستان در حوزه‌های مختلف از جمله مدیریت پسماند از ظرفیت‌های مناسبی برخوردار است و تلاش شده این ظرفیت‌ها برای حل مسئله پسماند روستایی در داخل شهرستان به کار گرفته شود.

وی افزود: اجرای این طرح بر پایه تجربه مردم شهرستان و استان و همچنین توان بخش خصوصی انجام می‌شود؛ بخش خصوصی که در حوزه پسماند در سطح شهرستان، استان و کشور فعالیت دارد.

اجرای مرحله‌ای طرح برای عبور از چالش‌ها

فرماندار آستانه‌اشرفیه اجرای طرح مدیریت پسماند روستایی را اقدامی جدید دانست و گفت: اجرای این طرح بدون چالش نخواهد بود، اما با توجه به ظرفیت‌های موجود و دیدگاه‌های دستگاه‌های استانی، روند کار مرحله‌به‌مرحله پیش خواهد رفت.

حیدری‌نژاد تأکید کرد: هدف این است که طرح در آستانه‌اشرفیه به‌صورت عملیاتی اجرا شود تا شهرستان بتواند به‌عنوان پایلوت، الگویی برای مدیریت پسماند روستایی در دیگر شهرستان‌های استان باشد.

پیشرفت طرح پسماند شهری

وی با اشاره به آغاز روند اجرای طرح پسماند شهری در آستانه‌اشرفیه ادامه داد: سرمایه‌گذاران وارد این بخش شده‌اند و اقدامات اولیه نیز انجام گرفته است، اما اختلال در سیستم بانکی موجب تأخیر در روند اجرای طرح شده است.

فرماندار آستانه‌اشرفیه افزود: در بخش روستایی نیز به دلیل اینکه طرح برای نخستین‌بار اجرا می‌شود، مدیران مرتبط با احتیاط بیشتری روند بررسی و اجرا را دنبال می‌کنند؛ با این حال انتظار می‌رود این فرآیند با سرعت بیشتری پیش برود.

تفکیک زمین‌ها و آماده‌سازی برای اجرای طرح

حیدری‌نژاد با اشاره به اقدامات انجام‌شده در هفته‌های اخیر گفت: روند اجرای طرح رو به جلو بوده و زمین‌ها تفکیک و تعرفه‌گذاری شده‌اند.

وی افزود: موضوع دهشال نیز در همین هفته جمع‌بندی خواهد شد و نامه مربوط به انعقاد قرارداد ارسال می‌شود.

فرماندار آستانه‌اشرفیه همچنین درباره انبار سر و بازان گفت: توافق‌های اولیه در حال انجام است و پس از طی مراحل اداری و نهایی شدن موضوع زمین، اقدامات لازم برای نصب تجهیزات انجام خواهد شد.

تأکید بر ضرورت حفاظت از محیط‌زیست

حیدری‌نژاد با تأکید بر اهمیت مدیریت صحیح پسماند اظهار کرد: هر روز تأخیر در ساماندهی پسماند، آسیب بیشتری به محیط‌زیست وارد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: محیط‌زیست متعلق به مردم و نسل‌های آینده است و باید با اجرای طرح‌های اصولی و مشارکت ظرفیت‌های بومی، آن را سالم به نسل‌های آینده تحویل داد.