تبلور همبستگی و شعور حسینی در روستای اهل سنت شاه میلرزان تالش

یه گزارش تالشان نیوز هر سال، عاشقان اهل بیت (ع) در روستای ییلاقی شاه میلرزان شهرستان تالش در روز تاسوعا با آداب و رسوم خود، مانند دیگر مناطق کشور به عزاداری برای سید و سالار شهیدان و یاران با وفای‌شان می‌پردازند.

روستای شاه میلرزان در ۴۰ کیلومتری شهرستان تالش و ۱۸ کیلومتری دهستان خطبه‌سرا، بخش کرگانرود تالش و در شمال غربی استان گیلان واقع شده است.

روستای شاه میلرزان یک بقعه تاریخی دارد که به سلطان محمود شاه دینوری از عارفان قرن هشتم هجری قمری و به روایتی از فرزندان امام زین العابدین (ع) منسوب است.

هر سال در تاسوعای حسینی، مردم روستاهای ییلاقی و جنگلی اطراف روستای سنی‌مذهب شاه میلرزان شهرستان تالش در قالب دسته‌های عزاداری خود را به این روستا می‌رسانند و با سوگواری، نواختن طبل، سینه‌زنی و زنجیرزنی مورد استقبال اهالی روستای شاه میلرزان قرار می‌گیرند. سپس به مسجد روستا و زیارت بقعه می‌روند و با زنجیر زدن از روستا خارج می‌شوند و با برگزاری مراسم سوگواری، ارادت خود را به سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) ابراز می‌کنند.

دعوت مهمانان و پذیرایی از آنها با نان محلی، عسل و لبنیات از رسوم مردم این روستا در روز تاسوعای حسینی است. پخت غذای نذری و پخش کردن میان اهالی و مهمانان و پهن کردن سفره پذیرایی در مسجد روستای شاه میلرزان جزو مراسم‌ اصلی روز تاسوعای حسینی است.

فرهنگ عاشورایی و شور حسینی چنان با سنت‌های این مردم این روستا عجین شده است که در این زمینه، مردم سنی و شیعه منطقه از یکدیگر قابل تفکیک نیستند. تصاویر از مهر و ایسنا