به کوشش گوئل کهن؛

«کتاب تالش» منتشر شد؛ یک تک‌نگاری از تالش پیش از برآمدن رضاشاه

«کتاب تالش: یک تک‌نگاری از تالش پیش از برآمدن رضاشاه» به کوشش گوئل کهن منتشر شد. این رساله یا تک‌نگاری که نگاهی انتقادی نسبت به وضع تالش در روزگار احمد شاه قاجار و اواخر جنگ جهانی یکم دارد.

به گزارش تالشان نیوز ؛ «کتاب تالش: یک تک‌نگاری از تالش پیش از برآمدن رضاشاه» به کوشش گوئل کهن در ۱۲۷ صفحه با شمارگان ۲۲۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان در نشر نامک عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: این رساله یا تک‌نگاری که نگاهی انتقادی نسبت به وضع تالش در روزگار احمد شاه قاجار و اواخر جنگ جهانی یکم دارد، راهنمایی است که از زبان شاهدی آگاه برای اصلاح و بیداری پایتخت‌نشینان نوشته شده و می‌کوشد اهل تالش را از خمودگی به درآورد و به محو ظلم و بی‌عدالتی در آن دیار برانگیزد.

در زمینه تاریخ تالش و شناخت تالشیان، کتاب تالش به نوبه خود، منبعی یگانه و دست اول به شمار می‌آید. دقت نظر، دانش فارسی و غیرفارسی نویسنده رساله و روش ارائه و طبقه‌بندی اطلاعاتی که او از درون جامعه میزبان ارائه داده است، از بسیاری جنبه‌ها تازگی دارد. اطلاعات و نکات ریزی که از دید نویسنده تیزبین روایت شده، می‌تواند دریچه دیگری را در جهت شناخت دقیق‌تر گوشه‌ای از تاریخ تحولات اجتماعی، فرهنگی، محیطی و مراودات و تعاملات طبقاتی منطقه تالش فراروی پژوهشگران و مورخان میهن‌مان قرار دهد.

مطالعه متن اصلی دست‌نویس در پیوست این کتاب و مقایسه آن با متن تصحیح‌شده که شامل نشانه‌های سجاوندی و نقطه‌گذاری است نیز برای خواننده علاقه‌مند متن‌شناسی خالی از فایده نخواهد بود.

از گوئل کهن پیش‌تر کتاب‌های متعددی، از جمله کتاب پراقبال و دوجلدی «تاریخ سانسور در مطبوعات ایران» منتشر شده است