نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
صحبت های نماینده تالش که در تلاش است از خود یادگاری در کارخانه چوکا به جا بگذارد نه تنها امید بخش نبود بلکه یاداور سیاه چاله ای ایست که نمایندگان قبلی تالش برای خود ساختند و روز به روز در ان فرو رفتند بی انکه از خود اثر مثبتی به جا بگذارند.
به گزارش تالشان نیوز : دکتر یاسر اسلام دوست نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی در جمع هواداران خود به تشریح اخرین وضعیت کارخانه چوکا پرداخت .
اظهاراتی که با انچه در چوکا به دست خود نماینده جوان تالش در حال رخ دادن است در تناقض اشکار میباشد.
نماینده تالش در ابتدای صحبت های خود ، با اشاره به قصد سهامداران چوکا در خصوص فروش و واگذاری کارخانه به بخش خصوصی ، به نوعی از عملکرد خود در خصوص ممانعت از واگذاری چوکا دفاع کرد.
این اظهارات نماینده تالش در تناقض علم اقتصاد و وضعیت ۴۰ ساله اخیر کارخانه چوکاست که دهه هاست که هزاران میلیارد تومان سرمایه کشور بی هیچ دستاوردی به بهانه اشتغال نابود کرده و خون بازنشستگان و بیمه شدگان تامین اجتماعی را میمکد .
بنابراین نماینده جوان تالش هم در ابتدایی ترین قدم خود سعی کرد از نمایندگان قبلی تالش جا نماند و ایشان هم شعار کلیشه ای مخالفت با واگذاری چوکا به بخش خصوصی را سر داد .
دومین موضوع مورد اشاره یاسر اسلام دوست نماینده تالش ، درخواست ایشان از مدیران شستا و تامین اجتماعی مبنی بر تغییرات مدیریتی و انتصاب مدیرانی در چوکا بود که در صنعت سلولوزی تجربه کار داشته باشند.
اسلام دوست در ادامه نیز از جذب ۲۰۰ نفر نیروی مازاد و ناکارامد در چوکا در سالهای گذشتع انتقاد کرد که از قضا یکی از انگیزه های جذاب نمایندگان برای دولتی ماندن چوکا میباشد چرا که بخش خصوصی هیچ گاه زیر بار جذب ۲۰۰ نیروی مازاد نخواهد رفت و این شرکت های دولتی ولو ورشکسته هستند که نمایندگان میتوانند با اهرم طرح سوال و استیضاح در ان نفوذ کنند و نیروهای مازاد را به کارخانه های دولتی تحمیل کنند
اسلام دوست در حالی به شکل کنایه امیز از انتصاب مدیران و نیروهای مازاد و به گفته ایشان بی تجربه در صنعت سلولوزی که در زمان نماینده سابق وارد چوکا شدند انتقاد کرد که هر سه مدیرعاملی که در زمان ایشان در طول شش ماه گذشته در چوکا منصوب شدند اقایان عالی پور سعیدی و هاشم زاده هیچ یک تجاربی در صنعت چوب و کاغذ نداشتند که این با اظهارات ایشان در تناقض میباشد.
نماینده تالش در بخشی از اظهارات خود با بیان نقش مستقیم خود و به نوعی دخالت در انتصاب مدیران عامل چوکا ، به شکل گذرا به انتصاب مصطفی سعیدی به عنوان مدیرعامل چوکا اشاره کرد و خاطر نشان کرد که ” ایشان متاسفانه به دلیل مشکلاتی که داشتند که بعدها متوجه شدیم نمیتوانستند این مسئولیت را داشته باشند و عذر ایشان خواسته شد ” !
بنابراین اسلام دوست با این اظهارات خود عملا هم به نقش خود در انتصاب سعیدی و هم اشتباه خود در این انتصاب دو هفته ای ایشان که قرار بود باعث مسرت و پیشرفت چوکا باشد اعتراف کرد!
مدیرعاملی که صفحه اطلاع رسانی خود نماینده و هواداران وی تا چند روز با بازنشر این خبر ، انتصاب ایشان را به شکل افتخار امیزی به خود منتسب کردند !
نکته جالب توجه در اظهارات نماینده تالش در خصوص چوکا ، اظهارات سست و نه چندان محکم اسلام دوست در خصوص هاشم زاده مدیرعامل جدید کارخانه چوکا که هیچ سابقه ی مدیریتی در صنعت سلولوزی ندارد بود که چنین به نظر میرسد اسلام دوست او را هم گردن نمیگیرد !
دکتر یاسر اسلام دوست در اظهارات خود به شکل کاملا شرطی و مشروط به مدیرعامل جدید چوکا اشاره کرد و گفت : “به مدیرعامل چوکا کمک میکنیم تا تلاش کنند در دوران سرپرستی خودشان رتق و فتق امور را در دست بگیرند تا ببینیم ایشان چقدر میتوانند در چوکا به ما کمک بکنند !”
در بخش دیگری از اظهارات نماینده تالش به موضوع تجهیر توربو ژنراتورهای چوکا جهت تامین برق کارخانه اشاره شده است
اسلامدوست در این بخش از صحبت های خود مدعی شده با پیگیری های وی به جای ۱۵ میلیارد تومان توسط یک شرکتی از ابادان با یک میلیارد تومان قرار است که توربو ژنراتور های چوکا جهت تامین برق در مدار قرار گیرد !
اظهاراتی که با بررسی اسناد مناقصه کارخانه چوکا در خصوص تعمیر و تجهیز توربو ژنراتورها در تناقص است چرا که شرکت مپنا و شرکت های مشابه مهندسی کشور در سال های گذشته بر اساس نظر کارشناسی برای تولید ۱۵ مگاوات برق جملگی مبلغی بیش از ۱۰ میلیارد تومان را پیش بینی کرده اند .
ضمن انکه بررسی های میدانی از داخل شرکت چوکا نشان دهنده ان است هیچ عملیاتی مبنی بر تعمیر و تجهیز توربو ژنراتورها در حال انجام نمیباشد و احتمالا اطلاعات نادرستی در اختیار نماینده تالش قرار داده شده است مگر انکه متولیان امر و نماینده تالش مقصودش از تعمیر و تجهیز توربو ژنراتور ها با مبلغ یک میلیارد تومان تولید برقی کمتر از ظرفیت اسمی مورد نیاز کارخانه ، مد نظرشان باشد.
گفتنیست بخار حاصل از خمیر چوب و تولید کاغذ کرافت منبع اصلی سوخت توربو ژنراتور های چوکاست که بیش از یک دهه است که این بخش از تولید در چوکا حذف شده و تولید کاغذ لاینر جایگزین گشته است و عملا بهره برداری از ظرفیت اسمی توربو ژنراتورهای تولید برق کارخاته را غیرممکن ساخته است.
صحبت های نماینده تالش که در تلاش است از خود یادگاری در چوکا به جا بگذارد نه تنها امید بخش نبود بلکه یاداور سیاه چاله ای ایست که نمایندگان قبلی تالش برای خود ساختند و روز به روز در ان فرو رفتند بی انکه از خود اثر مثبتی به جا بگذارند.
به طور قطع با چنین شرایط سست و ناپایدار و بدون برنامه ریزی و با دخالت و انگیزه های سیاسی و تصمیمات خودسرانه پایتخت نشینان و سکوت و انفعال مسئولین استان گیلان امیدی به اینده تاریک چوکا نیست.
انتظار میرود استاندار گیلان همانطور که وزیر کار به ایشان تفویض کردند شخصا به موضوع چوکا ورود کنند .