ماه پر التهاب بازار خودرو

جهش ۵ درصدی پژو ۲۰۷ و ساینا S در ۲۰ روز! + جدول

بازار خودرو ایران یک ماه پر التهاب را پشت سر گذاشته است. از شروع التهابات، کارشناسان پیش‌بینی‌های مختلفی را برای دهه میانی آبان ارائه دادند. اکثر کارشناسان خبر تکانه‌های قیمتی تا پایان آذر را داده‌اند، اما پس از گذشت ۲۰ روز از ابتدای آبان، شروع این تکانه‌ها چه تغییراتی را در بازار رقم زده است؟

به گزارش تالشان نیوز به نقل از  تجارت نیوز، پس از گذشت ۲۰ روز از ابتدای آبان، نرخ دلار در محدوده ۵٫۲۵ درصدی نوسان داشته است که بازار خودروهای داخلی هم به تبع آن، تغییراتی تا مرز پنج درصد را به ثبت رسانده‌ است.

پژو ۲۰۷ و ساینا در صدر جهش قیمت خودرو

سردمداران این تغییرات میان خودروهای داخلی، پژو ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و ساینا S بوده‌اند.

پژو ۲۰۷ که ادامه تولید پلتفرم ۲۰۶ در ایران‌خودروست، پس از گذشت ۲۰ روز از ابتدای آبان، افزایشی ۴٫۴۳ درصدی را تجربه کرده و از قیمت ۷۹۰ میلیون تومان به قیمت ۸۲۵ میلیون تومان رسیده است.

محصول دیگر این گروه خودروسازی که نوسان بالایی را تجربه کرده است، پارس سفارشی ELX است که در ابتدای آبان با قیمتی حدود ۷۳۰ میلیون معامله می‌شد، اما امروز به قیمت ۷۶۲ میلیون رسیده است که نشان‌دهنده تغییرات ۴٫۳۸ درصدی این محصول است. دلیل عمده تغییر قیمت این خودرو، تقاضای بالا در برابر نبود عرضه آن است.

آبی‌پوشان جاده مخصوص، پس از گذشت ۲۳ سال، تولید این خودرو را متوقف کردند، اما این خودرو به‌رغم پاس نکردن استانداردهای ایمنی برای ادامه تولید، همچنان طرفداران خاص خود را میان مردم دارد.

سمند سورن XUP که به عنوان جایگزینی برای پارس XUP و به‌عنوان اقتصادی‌ترین خودرو این گروه خودروسازی روی خط تولید قرار گرفته بود، ادامه موفقیت‌های پژوه پارس را به همراه نداشته و با تغییر ۱٫۴۶ درصدی، لقب کم‌نوسان‌ترین خودروی این گروه خودروسازی را از آن خود کرد.

میان خودروهای تولیدی سایپا، ساینا S و شاهین G، رکورد بیشترین نوسان قیمت را از آن خود کرده‌‌اند. .

ساینا S که در ابتدای آبان با قیمت ۴۲۰ میلیون تومان معامله می‌شد با افزایش پنج درصدی به ۴۴۱ میلیون تومان رسیده است.

شاهین G که رتبه دوم نوسانات قیمت میان محصولات سایپا را دارد، از قیمت ۷۴۰ میلیون تومان به ۷۷۰ میلیون تومان رسیده است که خبر افزایش قیمت ۴٫۰۵ درصدی را می‌دهد.

در جدول زیر، نوسانات سایر محصولات خودروسازان داخلی قابل مشاهده است. در این جدول، قیمت‌ها به میلیون تومان بوده و منظور از قیمت اولیه، قیمت خودروها در ابتدای آبان و قیمت ثانویه، قیمت خودروها در تاریخ نگارش این گزارش، یعنی ۲۰ آبان ۱۴۰۳ است.

روند تغییرات قیمت خودروهای داخلی به تبعیت از نرخ ارز، افزایشی بوده و تغییراتی تا مرز مثبت ۵ درصد را به ثبت رسانده است.

به گفته برخی کارشناسان، این نوسانات قیمتی جوّ روانی اخبار سیاست‌های بین‌الملل بوده است و پس گذشت مدتی فروکش خواهد کرد، اما باید دید واکنش بازار به تحولات پیش‌رو اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی چگونه خواهد بود و ادامه این تغییرات را چگونه رقم خواهد زد؟